code atas


Peribahasa Sama Maksud Rendah Diri

Peribahasa Sama Maksud Rendah Diri. Ada aku dipandang hadap, tiada aku dipandang belakang. Laba sama dibagi, rugi sama diterjuni.

Blogwanmarzuki: Senarai Peribahasa
Blogwanmarzuki: Senarai Peribahasa (Leo Blair)
Anak dan saudara-mara dari keturunan sendiri. Ada aku dipandang hadap, tiada aku dipandang belakang. Contoh Ayat: Walau kemana jua kita pergi, contohilah resmi padi, makin berisi makin menunduk..

Berikut adalah antara peribahasa yang mempunyai maksud yang sama atau hampir sama. carik-carik bulu ayam akhirnya bercantum jua. air dicencang tak akan putus. (perbalahan antara adik beradik tidak kekal lama, lama kelamaan akan berbaik-baik jua) belut pulang ke lumpur. haruan pulang ke lubuk.

Contoh Peribahasa - Peribahasa adalah salah satu bentuk kebahasaan yang digunakan sebagai alat untuk mengungkapkan suatu hal yang terlintas dalam pikiran manusia.

Peribahasa Men_2E_Buku Jauhari

Blogwanmarzuki: Senarai Peribahasa

LAMAN BLOG CIKGU TAN CL: FORMAT BAHARU SPM - BINA KARANGAN ...

Kata Kata Bahasa Jawa Rendah Hati | Cahunit.com

BAHAN KARANGAN SPM KERANA SEMUA PELAJAR BERHAK BERJAYA ...

Senarai Sekolah Menengah Di Kuala Lumpur 2019

LAMAN BLOG CIKGU TAN CL"

Contoh-contoh Karangan Sekolah Rendah: 2010

{ SEPERTI ENAU DALAM BELUKAR MELEPASKAN PUCUK MASING ...

Hati gajah sama dilapah, hati kuman sama dicecah Maksud : Pengagihan yang sama banyak. Kedudukan yang setaraf antara satu sama lain. Peribahasa ini mempunyai maksud yang sama dengan "Di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung".

You have just read the article entitled Peribahasa Sama Maksud Rendah Diri. You can also bookmark this page with the URL : https://www.alsuwar.com/2021/05/peribahasa-sama-maksud-rendah-diri.html

Belum ada Komentar untuk "Peribahasa Sama Maksud Rendah Diri"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel


Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel